НОВИНИ

Започна фазата на море от Националното учение "Бриз 2019"

Започна фазата на море от Националното учение "Бриз 2019", което се провежда в българската акватория на Черно море. 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораба, 5 самолета, 5 вертолета и над 2000 военнослужещи тренират своите умения да работят заедно в различни кризисни ситуации.

bnt avatar logo
от И. Георгиева, К. Делчев
22:32, 17.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Със своята дължина от 134 метра и водоизместимост над 5 тона, фрегатата "Торонто" е истински гигант. Ако добавим и скоростта от 30 морски възела в час, е ясно защо плавателният съд е избран за флагмански кораб.

Лейтенант Нейтън Дженкингс, Фрегата "Торонто": "Торонто" е част от програмата на НАТО за действие в Средиземно и Черно море. Имаме възможност да противостоим на бойни действия на вода, на подводни и въздушни атаки.

Учението включва няколко сценария - придвижване на корабите зад трал при минна опасност, защита от бързо движещи се лодки, а също събирането на всички кораби във формация и бързото им разпръскване по команда.

комодор Жозе Курц - Втора постоянна група кораби на НАТО: Ние сме тук в Черно море, за да бъдем с нашите съюзници в техни води. Целта е да подобрим възможностите си да работим едни с други.
;

На флагманския кораб са десетки експерти от силите на НАТО, сред които кап. Лейтенант Дарин Димитров - щабен офицер по противоподводната борба.

кап. Лейтенант Дарин Димитров, щабен офицер по противоподводната борба при Втора постоянна група кораби на НАТО: Конкретна заплаха от подводници към момента не съществува. Разбира се, стандартни са процедурите, в които се наблюдава постоянно акваторията за подводници, които извършват дейности.

Учението "Бриз 2019" продължава с разиграването на различни кризисни ситуации на море.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дете беше премазано от гума на камион във Велико Търново
Дете беше премазано от гума на камион във Велико Търново
Новото приложение за състаряване във Фейсбук може да е опасно
Новото приложение за "състаряване във Фейсбук" може да е опасно