НОВИНИ

Започна фестивалът "Любовино" с музика на живо в София

Днес Православната църква отбелязва Успението на свети Кирил Славянобългарски. Празникът обаче е малко известен в сравнение с еуфорията покрай Свети Валентин. Тази вечер в София започна джаз фестивалът „Любовино“. Събитието се организира за първи път и през следващите две седмици ще радва софийската публика с изпълнения на любовна тематика.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:35, 14.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Тази вечер „Любовино“ започва с изпълнения на Надежда Димитрова със Станислав Арабаджиев - пиано и Иван Йорданов – саксофон. В рамките на събитието на сцената ще се качат и гости от Испания, Франция и Аржентина.

Светослав Димитров, организатор на "Любовино"
"Просто се бяха насъбрали доста дати, за свирене понеже имаме гости от чужбина и изведнъж така ни хрумна да направим фестивал. Защото като има 4-5 7-8 дена свирене в особено в рамките на февруари то се получава като фестивал. И така решихме да го организираме. Много бързичко го направихме."

В организацията помага и джазменът Венци Благоев, който кани още изпълнители. Овен хубава музика всеки гост на събитието.

Невена Григорова, Пиар на фестивал "Любовино"
"Ще бъде почерпен с чаша вино за "Добре дошъл", защото все пак това е и фестивал на виното и на любовта."

На 26-и февруари ще бъди финалният джем сешън, а организаторите са решили да дарят част от спечелените средства за лечението на болен приятел - музиканта от Военния Биг бенд в Стара Загора Даниел Лазаров – Дидо. И се надяват, че фестивалът с жива музика, посветен на любовта и виното, да стане традиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова: ГЕРБ се стреми към коалиция с дясноцентристките партии
Румяна Бъчварова: ГЕРБ се стреми към коалиция с дясноцентристките партии
Антони Тренчев, РБ: Искаме оставката на министъра на образованието
Антони Тренчев, РБ: Искаме оставката на министъра на образованието