НОВИНИ

Започна гласуването на предсрочните президентски избори в Азербайджан

Започна гласуването на предсрочните президентски избори в Азербайджан, бойкотирани от опозицията, предаде Франс прес. Президентът Илхам Алиев управлява с желязна ръка богата на въглеродни горива страна от 2003 г., когато наследи на този пост баща си. Няма съмнение, че той ще бъде преизбран, тъй като основните опозиционни партии отказаха да участват в изборите, отбелязва Франс прес. Според тях няма условия за демократични избори и властите имат намерение да фалшифицират вота.

bnt avatar logo
от БТА
10:41, 11.04.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света
започна гласуването предсрочните президентски избори азербайджан

Опозицията разкритикува и изненадващото решение на Илхам Алиев да изтегли с шест месеца датата на изборите. Смята се, че тази маневра позволява скъсяване на предизборната кампания и пречи на опозицията да вземе мерки срещу фалшификациите.

Управляващата партия "Нов Азербайджан" отхвърля тези критики и уверява, че гласуването ще бъде справедливо и всички кандидати са равнопоставени. Но въпреки че срещу 56-годишния Алиев се съревновават седем кандидати, нито един от тях не е истински познат на азербайджанските избиратели, не е водил предизборна кампания.

Според опозиционните лидери тези кандидати са били избрани от управляващите, за да създадат илюзия за конкуренция на избори, резултатът от които е предварително решен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще ремонтират часовниковата кула в Дупница
Ще ремонтират часовниковата кула в Дупница
Законът и ние: Липсата на задочно обучение по Право е дискриминация
"Законът и ние": Липсата на задочно обучение по "Право" е дискриминация