НОВИНИ

Започна изграждането на обходния път на Поморие

Започна изграждането на обходния път на Поморие. Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителството на четирилентовото трасе. Новата отсечка ще отпуши трафика от Летище Бургас към курорта Слънчев бряг. По-рано министър-председателят инспектира и пътя Пловдив-Асеновград, който вече е готов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 20.05.2019
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Изграждането на 6-километровия обходен път на Поморие ще струва 20 милиона лева. Срокът за пускане на отсечката е 12 месеца, но по думите на премиера Борисов за десет месеца ще бъде готова.

Бойко Борисов - министър-председател: Еколозите да знаят, с тях се разбрахме, с археолозите - с тях се разбрахме. Всичко е направено - за шумозащитни стени, за гущерчета, врабчета, за птици стени предпазни-всичко, което пише в литературата, затова са толкова парите... Паралелно с това ще направим и обхода от „Тракия" директно да се влиза, да не ходим на кръговото в Бургас, така че огромният трафик да върви. „Тука ще се строи през цялото лято, защото това не е курортна зона, така че няма да спираме. Някъде догодина към март, ако е мека зимата, април най-късно това ще приключи.

Премиерът направи и инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик и подчерта важността на обходните пътища за индустрията. От Агенция "Пътна инфраструктура" предвиждат цялостен ремонт на пътя Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, както и проект за изцяло ново трасе на Околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик. По новото скоростно трасе между Пловдив и Асеновград, което е с по три ленти, ежедневно минават по 17 000 автомобила. То ще бъде включено в ТОЛ системата. 33 млн. лева ще струва рехабилитацията на пътя Асеновград-Кърджали, а близо 100 милиона ще са инвестициите в разширяване на южния околовръстен път на Пловдив. С изграждането му тежкотоварните камиони ще излизат директно на магистрала "Тракия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА Москва е новият крал на Европа
ЦСКА Москва е новият крал на Европа
Росен Желязков: Всеки един от претендентите за концесия на Летище София има шанс
Росен Желязков: Всеки един от претендентите за концесия на Летище София има шанс