Започна изграждането на обходния път на Поморие. Премиерът Бойко Борисов даде старт на строителството на четирилентовото трасе. Новата отсечка ще отпуши трафика от Летище Бургас към курорта Слънчев бряг. По-рано министър-председателят инспектира и пътя Пловдив-Асеновград, който вече е готов.

Изграждането на 6-километровия обходен път на Поморие ще струва 20 милиона лева. Срокът за пускане на отсечката е 12 месеца, но по думите на премиера Борисов за десет месеца ще бъде готова.

Бойко Борисов - министър-председател: Еколозите да знаят, с тях се разбрахме, с археолозите - с тях се разбрахме. Всичко е направено - за шумозащитни стени, за гущерчета, врабчета, за птици стени предпазни-всичко, което пише в литературата, затова са толкова парите... Паралелно с това ще направим и обхода от „Тракия" директно да се влиза, да не ходим на кръговото в Бургас, така че огромният трафик да върви. „Тука ще се строи през цялото лято, защото това не е курортна зона, така че няма да спираме. Някъде догодина към март, ако е мека зимата, април най-късно това ще приключи.

Премиерът направи и инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик и подчерта важността на обходните пътища за индустрията. От Агенция "Пътна инфраструктура" предвиждат цялостен ремонт на пътя Панагюрище - Пазарджик - Пещера - Батак, както и проект за изцяло ново трасе на Околовръстния път на Пазарджик, което да изведе напълно тежкият трафик. По новото скоростно трасе между Пловдив и Асеновград, което е с по три ленти, ежедневно минават по 17 000 автомобила. То ще бъде включено в ТОЛ системата. 33 млн. лева ще струва рехабилитацията на пътя Асеновград-Кърджали, а близо 100 милиона ще са инвестициите в разширяване на южния околовръстен път на Пловдив. С изграждането му тежкотоварните камиони ще излизат директно на магистрала "Тракия".