НОВИНИ

Започна изваждането на кораб, пострадал от бурите в Бургас

Започна изваждането на пасажерския кораб "Капитан Кук", който по време на силната зимна буря в края на февруари получи пробойна в корпуса и почти беше потънал. Катамаранът през последните две години превозваше туристи до остров "Света Анастасия".

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:12, 14.03.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Шест помпи, два автокрана и екип от водолази започнаха тази сутрин операцията по изваждането на "Капитан Кук". По време на силната буря се късат въжетата към кея и корабът получава пробойна в задната част. Бързо се пълни с вода и потъва до половината. Днес с помощта на автокрановете корабът бе стабилизиран, докато водолази и корабни специалисти правиха оглед на щетите.

Яни Пападопулов, собственик на кораба: Щетите са големи. Кораб като потъне - после всичко вътре се прави отново. Иначе щети по корпуса-само това е пробойната.

Яни Пападопулов е известен поморийски ветроходец и професионален рибар. По негов проект и под негово ръководство преди пет години се построява този кораб. Оптимист е, че бързо ще го ремонтира и отново ще може да го пусне в експлоатация.

Яни Пападопулов, собственик на кораба: Аз за 9 месеца го направих от нулата, че сега няма да го ремонтирам за два месеца ли?

Екип на пожарната се присъедини в спасителната операция с мощна помпа, а очакванията са до края на деня "Капитан Кук" да бъде стабилизиран на поморийския кей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-висока събираемост на данъците в Благоевград тази година
По-висока събираемост на данъците в Благоевград тази година
Варненските улици са силно запрашени
Варненските улици са силно запрашени