Започна изваждането на пасажерския кораб "Капитан Кук", който по време на силната зимна буря в края на февруари получи пробойна в корпуса и почти беше потънал. Катамаранът през последните две години превозваше туристи до остров "Света Анастасия".

Шест помпи, два автокрана и екип от водолази започнаха тази сутрин операцията по изваждането на "Капитан Кук". По време на силната буря се късат въжетата към кея и корабът получава пробойна в задната част. Бързо се пълни с вода и потъва до половината. Днес с помощта на автокрановете корабът бе стабилизиран, докато водолази и корабни специалисти правиха оглед на щетите.

Яни Пападопулов, собственик на кораба: Щетите са големи. Кораб като потъне - после всичко вътре се прави отново. Иначе щети по корпуса-само това е пробойната.

Яни Пападопулов е известен поморийски ветроходец и професионален рибар. По негов проект и под негово ръководство преди пет години се построява този кораб. Оптимист е, че бързо ще го ремонтира и отново ще може да го пусне в експлоатация.

Яни Пападопулов, собственик на кораба: Аз за 9 месеца го направих от нулата, че сега няма да го ремонтирам за два месеца ли?

Екип на пожарната се присъедини в спасителната операция с мощна помпа, а очакванията са до края на деня "Капитан Кук" да бъде стабилизиран на поморийския кей.