НОВИНИ

Започна кампанията "Опознай Европейския съюз"

От днес до 16 май всички 18-годишни младежи от държавите от Евросъюза могат да кандидатстват за безплатни билети за пътувания из Европа. Кампанията на Европейската комисия "Опознай Европейския съюз" се провежда за втора година и цели да насърчи младите хора да научат повече за останалите държави от общността и да стават посланици на Европа.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
20:32, 02.05.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Ако сте родени между между 2 юли 2000 г. и 1 юли 2001 г. можете да кандидатствате за безплатни билети за влак по програмата "Опознай Европейския съюз". Вие сами определяте коя държава ще посетите, като пътуването ви може да е минимум един ден и максимум 30 дни и трябва да е в периода между 1 август 2019 и 31 януари 2020 година.

Кандидатстването става на стана на сайта на Младежкия европейски портал. За да бъдете допуснати до селекцията, трябва да отговорите правилно на няколко въпроса, свързани с Европейския съюз.

Може да пътувате сами или в група от най-много пет души. Одобрените кандидати ще станат ясни през юни тази година.

Инициативата започна миналата година с бюджет 12 милиона евро. За тази година отделените средства са 16 милиона евро. Досега 30 000 младежи са получили безплатни билети. Идеята на Еврокомисията е младите хора да научават повече за европейското културно многообразие, да трупат европейски опит, да се срещат с връстниците и да стават посланиците на европейската идея и европейската идентичност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонтът на гара Подуяне
Започва ремонтът на гара "Подуяне"
Генерална репетиция на парада за Деня на храбростта в София
Генерална репетиция на парада за Деня на храбростта в София