НОВИНИ

В "Референдум": ​Битката преди балотажа

Започна кандидатпрезидентската кампания за втория тур на изборите, в която един срещу друг ще се изправят ген. Румен Радев и Цецка Цачева, които имат разлика малко под 4 % на първи тур. В първия дебат в предаването "Референдум" участваха представители на предизборните щабове на Цачева и Радев.В студиото бяха защитени различни позиции от правомощията на президента до личните качества на всеки от кандидатите. В дебата участваха Елена Йончева, Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСП, министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.В изследване на "Алфа Рисърч", специално изготвено за предаването, малко над 40 % смятат, че е добре да има предсрочни парламентарни избори след президентските, 53 на 100 са на мнение, че не е добре да има предсрочни избори, а 6,8 % нямата мнение.

В Референдум: ​Битката преди балотажа
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 08.11.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

На втората анкета над 65 % отговарят, че са взели решение да подкрепят Цецка Цачева преди кампанията, 57 на 100 са решили да дадат своя вот за ген. Радев също преди кампанията. Това показва представителното проучване на "Алфа Рисърч", направено специално за предаването.

Вижте още резултати от проучването в графиката долу.

;

Почти 50 % са подкрепили кандидат, който отива на балотаж, а 40 на 100 ще гласуват дори и техен кандидат да не е на втори тур.

Вижте още резултати от проучването на "Алфа Рисърч", направено специално за "Референдум" в графиката долу.

;

Почти 60 % смятат, че ГЕРБ трябва да участва в управлението на страната, 47 на 100 мислят, че това трябва да е ПФ и 46 % - БСП. Това показва представителното проучване на "Алфа Рисърч", направено специално за "Референдум".

Вижте още резултати от проучването в графиката долу.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души са загинали при наводненията в Албания
Трима души са загинали при наводненията в Албания
Протест срещу полицейски произвол в София
Протест срещу полицейски произвол в София