Карнавално настроение е обзело света през последните дни - карнавал в Рио, карнавални шествия имаше и в Германия, въпреки ураганните ветрове там. Сега обаче ще се отправим към Португалия, където уличният карнавал е не по-малко атрактивен.

Хиляди хора изпълниха португалските улици, облечени с ръчно изработени костюми, на фона на силна музика и танци.

По това време на годината, в Торес Ведрас, на 50 километра от столицата Лисабон, политиците са чест обект на присмех. И този път не е изключение. Тази година "звездите" са американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен-ун, но присъстват и руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел.

Участник в карнавала: Става дума за политическа или спортна сатира. За всичко. Това е шега. По това време на годината се шегуваме със събитията, които са се случили през годината.

Карнавалът е под надслов "Произведено в Португалия". Най-интересни са мъжете, преоблечени като жени - традиция, датираща от 1921 г., когато нежният пол нямал право да участва в събитието.

Участник в карнавала: Да участваш в карнавала означава да го преживееш, да поддържаш темпото през всички тези дни без да спиш. Това е чиста лудост!

А празненството продължава шест дни и пет нощи.