НОВИНИ

Започна китайската Година на петела

С пищни тържества, въпреки забраните за пиротехника, в Китай посрещнаха Лунната нова година. Днес Огнената маймуна отстъпи място на Огнения петел, който обещава на тези, които се трудят, да бъдат много успешни. Предстои бурна и изпълнена с емоции година, а за да бъдем по-балансирани и омиротворени не се препоръчва носенето на червен цвят.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:22, 28.01.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
Още

Най-важният празник в китайската култура е време за семейството, което кара милиарди китайци всяка година да пропътуват хиляди километри, за да бъдат с близките си.

Празненствата продължават повече от седмица, а дните са неработни. За да се посрещне подобаващо Лунната нова година обаче, е задължително да се прогонят злите сили. Това, разбира се, става с танц.

Лу Лей, танцьор: "Танцът на лъва е много важен в Китай. Той е за късмет, за здраве, ето защо всеки иска да дойде и да го гледа на живо".

Настъпващата година на петела ще носи успехи на трудолюбивите и предприемчивите предвид енергията на ранобудната птица. Заради борбения характер на петела, астролозите предвиждат бурни събития и препоръчват успокоителните тонове на земните цветове като кафяво, охра и зелено. За да не се предизвика буйната натура на петела, червеният цвят не е препоръчителен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иранци с американски визи бяха възпрепятствани да се качат на самолети за САЩ
Иранци с американски визи бяха възпрепятствани да се качат на самолети за САЩ
От туристическия бранш настояват за единна система за информация
От туристическия бранш настояват за единна система за информация