Столичната община започна да кърпи дупките, които се отвориха след тежката зима по основните улици и булеварди в града. За това Общината е отделила 36 милиона лева в бюджета си за тази година.

София

Участъците, които ще бъдат асфалтирани, няма да бъдат затваряни за движение, а стеснени - това обяви заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев, който обеща при подходящи метеорологични условия пътната мрежа в София да бъде ремонтирана в най-кратки срокове.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община
"Вече използваме класическата технология, с която фрезоваме стария асфалт, полагаме нов асфалт със съответното почистване. Тази технология гарантира по-голяма дълговечност и по-голяма трайност на работите, които извършваме. Всички основни улици в София ще бъдат ремонтирани, ще бъдат закърпени, така че по тях да няма никакви дупки. Там, където е паваж, той ще бъде пререден."

Гаранцията на извършените ремонти е една година. Приоритетно се запълват дупките по основните трасета на градския транспорт, основни улици в кварталите и постепенно ще се влиза във вътрешноквартални улици. Заместник-кметът обяви още, че следващата седмица ще се проведе и обществено обсъждане за ремонта на бул. "Дондуков", който се очаква да започне през лятото.