НОВИНИ

Започна кърпенето на софийските улици

Столичната община започна да кърпи дупките, които се отвориха след тежката зима по основните улици и булеварди в града. За това Общината е отделила 36 милиона лева в бюджета си за тази година.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
17:45, 24.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Участъците, които ще бъдат асфалтирани, няма да бъдат затваряни за движение, а стеснени - това обяви заместник-кметът по транспорт Евгени Крусев, който обеща при подходящи метеорологични условия пътната мрежа в София да бъде ремонтирана в най-кратки срокове.

Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта в Столичната община
"Вече използваме класическата технология, с която фрезоваме стария асфалт, полагаме нов асфалт със съответното почистване. Тази технология гарантира по-голяма дълговечност и по-голяма трайност на работите, които извършваме. Всички основни улици в София ще бъдат ремонтирани, ще бъдат закърпени, така че по тях да няма никакви дупки. Там, където е паваж, той ще бъде пререден."

Гаранцията на извършените ремонти е една година. Приоритетно се запълват дупките по основните трасета на градския транспорт, основни улици в кварталите и постепенно ще се влиза във вътрешноквартални улици. Заместник-кметът обяви още, че следващата седмица ще се проведе и обществено обсъждане за ремонта на бул. "Дондуков", който се очаква да започне през лятото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бури в Полша и Чехия
Бури в Полша и Чехия
Училище за възрастни в Белгия дава шанс на българи
Училище за възрастни в Белгия дава шанс на българи