НОВИНИ

Започна лятна академия „Алегра“ в Русе

Днес в Русе започна третото издание на Лятната академия „Алегра“. Тази година младите музиканти и техните преподаватели творят в 7 майсторски класа. Академията продължава до 28 юли.

bnt avatar logo
от Ива Колева
17:20, 14.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Проф. Вим Ван Хаселт е преподавател по тромпет в Лятна академия „Алегра“. Той се включва в нея за поредна година, защото е впечатлен от младите музиканти и от града.

Проф. Вим Ван Хаселт: „Организацията е перфектна, хората са много щедри, климатът е фантастичен. Oпитвам се да науча децата на стилови тънкости в музиката, но разбира се, те са различни и всеки развива свой собствен вкус.”

През 2016-а в Академията участват 89 музиканти от 21 държави. 24-ма творци са от България. Майсторските класове са по оркестрово дирижиране, пиано, клавирно дуо, тромпет. Има и нови.

Петър Найденов - директор на академията: „Новото са класовете по хорово дирижиране, по кларинет и по класическа китара.”

В края на курса младите инструменталисти и техните преподаватели ще се представят пред русенската публика и гостите на града. Те ще изнесат 10 концерта в Доходното здание. Артистичният директор Петър Найденов допълва, че традицията ще продължи, защото Русе е град, който може да се гордее с талантливите си музиканти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Ненчев: Няма какво да демилитаризираме в Черно море
Николай Ненчев: Няма какво да демилитаризираме в Черно море
Стрелбата в Благоевград била след ергенски запой
Стрелбата в Благоевград била след ергенски запой