НОВИНИ

Започна новата академична година в УАСГ в София

Започна новата академична година в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.А в Архитектурния факултет от тази есен има и нова специалност - Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране. Интересът към новата магистърска програма е голям.

bnt avatar logo
от Ирена Маринова
22:30, 11.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още
започна новата академична година уасг софия

24 първокурсници са приети в специалността Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране. За да се класират за магистърската програма, те са се явили на изпити по математика, български език и литература и рисуване.

проф.д-р инж. Иван Марков, ректор на УАСГ: Тази година ние откриваме нова специалност - Ландшафтна архитектура, която ще се занимава основно с проектиране на околните пространства, паркове, градини и с естетиката на градската среда.

Освен с оформление на архитектурната среда, новата специалност в Строителния университет се занимава и с въздействието върху околната среда - което би могло да привлече и бъдещи еколози.

Георги Бакалов, Председател на Съюза на архитектите в България: Пожелаваме, разбира се, на младите и бъдещи специалисти, не само да използват специализираните си знания, а и същевременно като бъдещи наши граждани, които ще съграждат нашата родина, нашите градски пространства, да дадат всичко от себе си, именно, за да бъдат тук в България, да останат тук със своите знания и полезност на професията.

Специален гост по случай 75-годишния юбилей на най-старото висше техническо училище в България беше президентът Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десният блок на премиера Ерна Сулберг води след изборите в Норвегия
Десният блок на премиера Ерна Сулберг води след изборите в Норвегия
„Епъл“ ще разкрие десетия си поред модел „Айфон“
„Епъл“ ще разкрие десетия си поред модел „Айфон“