НОВИНИ

Започна обезопасяването на кръстовището в Благоевград, на което загина момиче

Рано тази сутрин започна ремонт на опасното кръстовище при студентските общежития в Благоевград, където на пешеходна пътека във вторник беше прегазено 19-годишно момиче. Сторителни екипи поставят изкуствени неравности по пътя. Дали обаче ще има светофар, както поискаха протестиращите жителите на квартала и студенти, предстои да бъде решено.

bnt avatar logo
от Миглена Медарова
11:03, 14.12.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Заради строителните дейности бяха премахнати всички неправилно паркирани автомобили по ул. "Славянска". Жителите на квартала обаче смятат, че това няма да продължи дълго.

Георги Петков - инициатор на подписката: Ние тука жевеем, моите деца слизат да си купят пица, слизат до магазина. Ние сме длъжни да осигурим безопасността тука на първа линия.
Гергана Григорова: Строят се непрекъснато нови сгради, но няма едно паркинг място, където да се паркират колите.

След заканата късно снощи по време на протеста, че ако тази сутрин не започнат реални действия в опасния участък, ремонтни дейности на мястото започнаха рано тази сутрин.

Инж. Евгени Тунева - зам.-кмет по строителството и сигурността на община Благоевград: Започваме най-напред с изкуствените навдигания, така наречените легнали полицаи, които искаха студентите. Те ще се направят от двете страни на улица "Славянска", ще се изгради пешеходна пътека срещу Второ студентско общежитие, който ще бъде надвдигната, с червено бяла маркировка, с надписите, ще се поставят и светлинни знаци. Ще се сложат и прожектори.

Жителите на квартал Освобождение внесоха в общината подписка с конкретни искания, свързани с обезопасяването на кръстовището.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берлинската полиция обискира жилища на предполагаеми ислямисти
Берлинската полиция обискира жилища на предполагаеми ислямисти
Отвъд границите: Герасим Дишлиев: Да си приказлив явно е мимски дефект
"Отвъд границите": Герасим Дишлиев: Да си приказлив явно е мимски дефект