В този момент се решава съдбата на Борисовата градина. В сградата на университета по архитектура, строителство и геодезия в 17:30 започна общественото обсъждане на изготвения вече проект за Подробен устройствен план. Кметът на София - Йорданка Фандъкова категоричо отрече обвиненията, че новият план предвижда строителство.

Архитект Атанас Ковачев представя своя план пред широката общественост. Той не е окончателен и подлежи на промени. Всички заинтересовани страни могат да изпратят своите възражение или предложение до 19 юни. Следва още едно обществено обсъждане на 26 юни.

Архитект Ковачев каза, че това е най-консервативният план за Борисовата градина и противно на това, което излезе в медиите в последните седмици, не предвижда застрояване. Единственото предложено от него застрояване е възстановяването на Климатичното училище, построено през 1935 година, но кметът на София Йорданка Фандъкова възрази и той каза, че ще се съобрази с това нейно желание.

Атанас Ковачев - архитект: В последните месеци се появиха много неистини, думичката е друга, но не мога да я изкажа, което не прави чест на всички, които злоупотребиха. Аз искам да чуят гражданите какво предвижда проекта и смятам, че ние пазим публичния характер. Застроявания в парка няма да има.
Войслав Тодоров - общински съветник: По-големият проблем за мен са териториите, които са исторически част от парка, но не са включени в подробния устройствен план.

Общински съветник Войслав Тодоров има предвид териториите, които са в Ловния парк, но са част от историческата част на Борисовата градина. Той има притеснения, че те могат да бъдат застроени.

На дискусията освен кмета Йорданка Фандъкова, общински съветници и активисти, присъстват и част от хората, които имат собственост в Борисовата градина.