НОВИНИ

Започна оглед на още 102 контейнера с италиански боклук на пристанище във Варна

На пристанище Варна-Запад днес се извършва оглед на нови 102 контейнера с италиански боклук. Изпращачът отново е фирма „Дентиче пантелоне“ от град Салерно. Същият е и получателят на товара - фирма „Блацион“ ООД, която е регистрирана в София.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
10:00, 30.01.2020 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Контейнерите са пристигнали в периода 21 октомври – 29 ноември миналата година, като товар, който може да остане складиран в порта до 90 дни. Този срок вече е изтекъл.

По документи пратката трябва да съдържа пластмасови и каучукови отпадъци. Огледът ще установи дали отново има разминаване между посоченото в митническите документи и реалното съдържание на контейнерите. За 28 от тях има искане за реекспорт от фирмата, която ги е транспортирала до пристанище Варна-Запад.

Проверката се извършва под ръководството на Районната прокуратура във Варна. В нея участват служители на ДАНС, МВР, митницата и екоинспекцията в града.

Припомняме, че на 17 януари бяха установени първите непотърсени контейнери с отпадъци от Италия на фирма „Дентиче пантелоне“. Тогава проверката установи, че пратката съдържа текстилни, стъклени и дървени отпадъци, а не декларираните пластмасови и каучукови.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микробус се преобърна и премаза кола в София, по чудо няма тежко ранени
Микробус се преобърна и премаза кола в София, по чудо няма тежко ранени
Николай Василев: България от 15 години е готова да влезе в еврозоната
Николай Василев: България от 15 години е готова да влезе в еврозоната