НОВИНИ

Започна плановият ремонт на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй"

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е спрян тази нощ в 2 часа и 21 минути за планов годишен ремонт, съобщиха от пресцентъра на атомната централа.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
12:37, 01.10.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
започна плановият ремонт шести блок аец козлодуй

По време на престоя ще бъдат изпълнени предвидените ремонтни работи, профилактика на оборудването и на системите на блока, както и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво за 22-та горивна кампания, се посочва в съобщението.

Планирана е реализацията на дейности по проекта за продължаване на срока на експлоатация на 1000-мегаватовата мощност, сред които обследване на компоненти от оборудването и тръбопроводи в реакторното отделение, в машинната зала и в дизелгенераторните станции, оценка на състоянието на строителни конструкции и др.

По другия голям проект - за повишаване на топлинната мощност на 6-ти блок до 104 процента, се предвижда приключването на модернизацията на сепарационните системи на парогенераторите.

Очаква се плановият годишен ремонт на Шести енергоблок да приключи през първата половина на ноември, се уточнява в съобщението. Другият блок - Пети, на атомната централа, работи със 100 процента натоварване на мощността.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски самолети са бомбардирали Алепо, в града се водят боеве
Руски самолети са бомбардирали Алепо, в града се водят боеве
Кандидатите на ГЕРБ за президентската надпревара ще са ясни утре
Кандидатите на ГЕРБ за президентската надпревара ще са ясни утре