НОВИНИ

Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода в София

Започна плащането на изравнителните сметки за парното и топлата вода в София. Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. С парите "Топлофикация София" ще погаси част от задълженията си към "Булгаргаз".

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
19:05, 20.08.2019
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

За парно и топла вода имат да доплащат половината абонати на "Топлофикация София" след годишното преизчисляване.

Слава Качакова: Всеки месец плащах по 160, 170 лв. за сградна инсталация. Много ми е скъпо. Преди две години ми върнаха 200 лв, а сега дори имам да давам два лева.

Божидар Кирков е сред абонатите, които имат да получават пари от "Топлофикация". Сумата ще му бъде приспадната от следващите сметки.

Божидар Кирков: Четох във вестника, че "Топлофикация" връща пари и имам да взимам. Към 700 лв. съм надплатил за сезона и идвам да видя дали е вярно.

Ново преизчисляване на изравнителните сметки ще има в сградите, в които има абонати, които не са осигурили достъп за отчет на уредите.

Елизабет Павлова - говорител "Топлофикация София": Те получават сметка все едно са потребявали на пълна мощност.

Гражданите, които не са осигурили достъп на топлинния си счетоводител, имат право до 1 октомври да го извикат, да обжалват получената сметка. Тогава се налага преработване на всички сметки в сградата.

Дружеството очаква до края на месеца да събере близо 10 млн. лева от изравнителни сметки, с които ще погаси част от задълженията си за газ.

Елизабет Павлова - говорител "Топлофикация София": Всичко, което ние получаваме като средства в момента се насочва именно за изплащане на това задължение. Съгласно посочения от "Булгаргаз" период, ние ще извършим всички плащания.

Има ли опасност да останем без парно?

- Не.

От "Топлофикация" уверяват, че погасяването на задълженията няма да се отрази на планираните ремонти на мрежата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-известният влогър в YouTube се ожени
Най-известният влогър в YouTube се ожени
40 питбули в общинския приют на Пловдив са с неясна съдба
40 питбули в общинския приют на Пловдив са с неясна съдба