Община Сърница започна пълна проверка за начина, по който се управлява кметството в село Медени поляни. До проверката се стигна след сигнал, че кметът на селото е продавал ток на няколко домакинства от трафопоста на кметската сграда. Схемата излиза на светло след като семейство с болно дете сигнализира, че от дни токът им е изключен.

Медени Поляни, Велинград

Токът на семейството на Селиха Бекир е спрян малко след европейските избори. Сигналът до община Сърница е подаден от нейната етърва.

Неби Бозов- кмет на с. Сърница: Жена, която плачейки сподели, че кметът и е прекъснал захранването. Това, което тя ми сподели, че това е наказателна акция от кмета заради това че не са гласували по правилния начин.

Пред камерата ни самата Селиха Бекир заяви, че не и е оказван натиск за кога да гласува.

Селиха Бекир - с.Медени поляни: Нищо не ми е говорил за гласуването. Кой където иска да си гласува.

Тя обаче призна, че от години ползва ток от кметството в Медени поляни и е плащала на кмета.

Кметът на селото Абдула Абдулах е категоричен, че от вътрешната мрежа на кметството не се продава ток на домакинствата, а атаката срещу него е политическа.

Абдула Абдулах - кмет на с. Медени поляни: Няма такива работи, пощата е отдолу, идете питайте как се плаща ток. - Спира ли ли сте тока на хора? - Не, няма и как да го спра, на никой не съм спирал. Tова всичко е политическа атака.

От ЕВН обясниха за БНТ, че няма констатирана кражба на ток от кметството на Медени поляни и консумираната електроенергия се плаща редовно, но дружеството не прави проверки кой и как ползва вътрешната мрежа.