В разгара на лятото кофите за смет в курорта “Златни пясъци” преливат от боклуци, алармираха граждани. За това ни съобщиха наши зрители, които попитаха нормално ли е най-голямият курортен комплекс край Варна, който събира туристи от цял свят, да е в такова състояние. Почистването започна още днес.

Златни Пясъци, Варна

След като няколко дни казаните за боклук в комплекса са били препълнени, след подаването на сигнала е започнало почистване и ситуацията в курорта е овладяна. Това вероятно се дължи и на смяната на сметопочистващата фирма в “Златни пясъци”.

Димитър Георгиев: "Всяка вечер са така, защото няма достатъчно контейнери! Долу има заведение там, заведение тука и всеки там си хвърля боклука."
Галя Димитрова: "Проблема е само, че в 9:00 - 9:30 часа тръгват да събират кофите точно когато хората вечерят."
Александър Априлов: "Често го събират, но явно не стигат кофите - много магазини, и не смогват, не стигат камионите, явно!"

Заместник-кметът на Община Варна Тодор Иванов съобщи, че новата фирма е поела ангажимент за редовно почистване и за подмяна на старите сметосъбиращи машини с нов клас “Евро 6”.

Александър Априлов: "Даже вчера и онзи ден ми направи впечатление, че камионите са измити - не миришат толкова на мръсотия."

В курорта ще бъдат подменени и старите контейнери за смет с нови. Ако проблемите с почистването продължат, фирмата ще бъде глобена.