Над 70 представители на университети и училища от цял свят се събраха в София в рамките на международното изложение „Световно образование“. Тази година се предлага и една нова дестинация за образование зад граница - Канада, която след отпадането на визовия режим е все по-достъпна.

Традиционно най-много кандидат-студенти се насочват към Великобритания. Въпреки че официалният срок за прием в университети на острова вече изтече, висшите училища имат свободни места в почти всички специалности и обявяват допълнителен прием.

Стефка Златева - мениджър на проект „Световно образование“: Въпреки, че се случва реален Брекзит, миналата година Британското правителство потвърди, че условията за финансиране и за прием на студенти от ЕС, които искат да започнат тази есен да учат във Великобритания остават абсолютно същите.
Кои са най-рейтинговите висши училища у нас?

Кои са най-рейтинговите висши училища у нас?

Най-високи доходи след завършването си получават студентите от специалностите "Информатика", "Математика", "Компютърна техника" и "Металургия " - това...

Синът на Величка се е насочил именно към образование на Острова.

Величка Христова: Защото има приятели и смята, че образованието е на достатъчно високо ниво. Всички обясняват, че той може да вземе държавен заем.

За кредит могат да кандидатстват всички, които вече са приети в бакалавърска или магистърска програма. Заемът се отпуска от Британското правителство и покрива таксата за обучение. Връщането на парите става след като студентите завършат и започнат работа.

Германия, Австрия и Холандия също са сред топ държавите за обучение.

„Мисля да уча дизайн в чужбина специално в Холандия, защото на първо място е евтино, има добро образование, добри университети“, споделя пред камерата ни кандидат-студентката Никол.

Отлив на студенти от Великобритания към Холандия

Отлив на студенти от Великобритания към Холандия

Брекзит няма да се отрази на българските ученици, които вече са подали документи за обучение в университети във Великобритания. Това поясниха днес от...

След отападането на визовия режим за Канада, обучението там става все по-достъпно.

Стефка Златева - мениджър на проект „Световно образование“: Студентите, които завършат в Канада, могат всъщност след завършването да кандидатстват за разрешително за работа и да останат да работят легално в страната в различна продължителност, която зависи на практика от продължителността на програмата, която са учили в Канада.

Изложението продължава и утре в НДК.

Софийският университет е първи в рейтинговата система на университетите у нас

Софийският университет е първи в рейтинговата система на университетите у нас

За трета поредна година Софийският университет "Св. Климент Охридски" получи награда за най-много професионални направления, класирани на първо място...