НОВИНИ

Започна приемът на документи за студентските общежития в Благоевград

Започна приемът на документи за настаняване в студентските общежития на Югозападния университет в Благоевград. До 9 юни документи могат да подадат чуждестранните студенти от 2-ри до 5-и курс, които се обучават в университета, както и български студенти, кандидатстващи по право.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
17:20, 08.06.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Деян Цветков учи филмов и телевизионен монтаж. Второкурсник е, като и през двете години, откакто е в Югозападния университет, живее в общежитие.

Деян Цветков, студент:
"Хубави, добри са условията, аз съм доволен. От Сърбия идвам, от Босилеград, Западните покрайнини, супер е всичко. По общежитието тук има хора, събираме се, сприятеляваме се и така е по-хубаво."

Деян се надява и през следващата учебна година отново да намери място в общежитията, които разполагат с общо 950 места.

Галина Андрова, инспектор “Стипендии и общежития” към Югозападния университет:
"Всяка година, всички студенти подават наново документи за кандидатстване в общежития, като даваме правото на студенти 2-ри - 5-и курс да запазват своите стаи и легла, а интересът е голям и се надявам също както досега да настаним всички желаещи. Условията са добри, таксите са поносими. 42 лева е таксата в едното общежитие, а 48 - във второ общежитие."

От 12-и до 30-и юни документи за настаняване в общежитие на общо основание могат да подават студенти от 2-ри до 5-и курс и магистри, които се обучават държавна поръчка, при успех не по-нисък от 4.00 и доход 500 лева на член от семейството.

Галина Андрова, инспектор “Стипендии и общежития” към Югозападния университет:
"По право могат да кандидатстват студенти без двама родители, с един родител, студенти с ТЕЛК над 70%, студенти от многодетни семейства, семейни студенти, докторанти, специализанти, които са държавна поръчка в нашия университет."

Първокурсниците, приети в университета, ще могат да подават документи за настаняване в общежитие паралелно със записването в университета, уточниха още от Югозападния университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лозан Панов заяви, че изказванията му не са политически мотивирани
Лозан Панов заяви, че изказванията му не са политически мотивирани
Изслушват уволнения шеф на ФБР в Сената
Изслушват уволнения шеф на ФБР в Сената