НОВИНИ

Започна Пролетният базар на книгата

Пространството пред НДК се превърна в място за четящите хора. Пролетният базар на книгата събира над 100 издателства, но за първи път изложението е на открито. По традиция нашумели писатели ще представят своите творби и ще раздават автографи.

Айше Сали
от Айше Сали
17:58, 29.05.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Срещи с писатели и книги с отстъпка. Изложението, при което читатели и издатели заедно създават настроение, има много верни приятели.

Галена Стоянова: Може би съм намирала правилните думи в правилното място. И най-ценният съвет, който са ми давали е, че всичко ще бъде наред и че има още някой, който мисли като мен.
Славина Райкова: Книгите ни дават обогатяване на общата култура и знания и за децата са много полезни, защото ги стимулират да помнят.

- Колко книги прочетохте през изминалата година?

Росен Жечев: Вероятно около 5.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Личната ми кауза е да работим за четенето, за грамотността, за образованието на децата. Вече успях да купя няколко книги, които да подаря на моите внуци.

Над 40 литературни събития ще посрещне сцената на открито, а 8-годишната Рея Аврамова пък е най-малката писателка, която ще излезе на нея. Детските книги, пътешествията и поезията са акцент в културната програма.

БНТ също има своето място на Пролетния базар на книгата. Тази година Златина Бахова, която познаваме като един от финалистите в "Ръкописа" представя своята книга "Огледало за сънища".

Базарът очаква своите посетители до неделя, от 10 ч. до 20 ч..

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ще се промени с въвеждането на новата здравна карта?
Какво ще се промени с въвеждането на новата здравна карта?
Лекарският съюз ще оспори по съдебен път здравната карта
Лекарският съюз ще оспори по съдебен път здравната карта