НОВИНИ

Започна пролетното подрязване на дърветата в София

Започна пролетното подрязване на дърветата в София. В Борисовата градина много от короните са опасни за преминаващите граждани. В Столичната община са изработили план за инвентаризация на тази част от парка, но премахването на опасните дървета ще стане стане едва след обществено обсъждане.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тодор Литовски
18:00, 20.03.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Лошото състояние на лесопарковата част от Борисовата градина се дължи най-вече на липсата на поддръжка в течение на десетилетия. Затова миналата година с активното участие на специалисти от Лесотехническия университет започва изготвянето на инвентаризация на всички дървета и изработването на план за поддръжката на парка в рамките на 10 години.

Димитър Данчев, и.д. директор на „Зелена система“
"След 90-та година мероприятията, които са извършвани по лесопарковете, са били с по-малка интензивност и е много належащо в момента изпълнението на тази инвентаризация, за да остане столицата с хубав парк и гора в нейния център."

За да се запази горската част на парка, е необходимо да се премахнат изсъхналите дървета, както и тези, които са надвиснали опасно над алеите. Те ще бъдат заменени с други. Преди да започнат възстановителните работи обаче, ще бъде чуто мнението на гражданите. Общественото обсъждане е насрочено за май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приключи спешното съвещание, свикано от Румен Радев
Приключи спешното съвещание, свикано от Румен Радев
Илияна Йотова: Трябва да има европейско решение за отношенията с Турция
Илияна Йотова: Трябва да има европейско решение за отношенията с Турция