НОВИНИ

Започна процедурата по екстрадиране на Ел Чапо

Правителството на Мексико е уведомило заловения наркобарон "Ел Чапо" Гусман, че е издирван в Съединените щати. С това официално започва процедурата по неговото екстрадиране.

започна процедурата екстрадиране чапо
bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 11.01.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Гусман е бил информиран за две заповеди за ареста му, издадени в Съединените щати. Уведомяването е било направено от агенти на международната полиция Интерпол в затвора със строго охраняем режим, в който се намира наркобаронът. Процесът обаче може да отнеме известно време. Адвокатът на Гусман обяви, че защитата вече е подала шест жалби срещу исканията за екстрадиране.

Най-издирваният наркобарон в света - Хоакин "Ел Чапо" Гусман беше заловен в събота при полицейска акция в град Синалоа, благодарение на интервю, което дал за холивудския актьор Шон Пен. Властите са знаели за срещата между двамата, която се е състояла през октомври, и са ги проследили.

В интервюто, публикувано от списание "Ролинг Стоун", той разказва как е избягал от строго охранявания си затвор през юли 2015-та благодарение на германски инженери, които ръководили прокопаването на километър и половина тунел от килията му.

Пред Пен Ел Чапо заявява още, че доставя повече хероин, кокаин, амфетамини и марихуана от всеки друг трафикант по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
“Беднякът милионер” от Завет - къде е справедливостта
“Беднякът милионер” от Завет - къде е справедливостта
Зелена светлина: Скакалец-робот
Зелена светлина: Скакалец-робот