НОВИНИ

Започна проверка на тунела под Античния театър в Пловдив

В Пловдив комисия от експерти започна проверка на тунела под Античния театър. Заради инспекцията движението на автомобили се извършва еднопосочно. Компетентните органи обследват опасните елементи, които биха застрашили живота на преминаващите през тунела. Извършват се контролни проверки на металната конструкция, която държи осветителните тела.

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 15.02.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Най-големият пътен тунел в Пловдив е прокопан през 50-те години на миналия век. Последно съоръжението е било основно ремонтирано през 1995-та година, когато е поставена хидроизолация, ново осветление и контактна мрежа. Огледи ще има и на подлезите и надлезите в града. Целта е да се направи превантивна оценка на състоянието на пътните съоръжения. При констатиране на дефекти ще бъдат предприети обезопасителни мерки.

инж. Тошо Пашов - заместник-кмет на район Централен-Пловдив: "Първо ще се направи визуален оглед на състоянието на окачване - това, което е опасно за хората. Да не се случат нещата, които се случиха на тунел „Ечемишка". Успоредно с това ще бъде извършено контролно натоварване на анкерите, които свързват носещата конструкция с бетона на свода".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подменят водопровода в най-големия квартал в Дупницa
Подменят водопровода в най-големия квартал в Дупницa
Котка избяга от Холандия в Австрия
Котка избяга от Холандия в Австрия