НОВИНИ

Затварят периодично движението за Забърдо и Чудните мостове заради срутището

Пътят към село Забърдо и Чудните мостове остава затворен заради обрушване на скалите, което започна рано тази сутрин. Вече няколко часа алпинистите премахват опасните скали, надвиснали над пътя. Има ли яснота кога ще бъде отворено трасето? Вижте повече подробности от Мариела Хубинова, която е на място

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
11:22, 07.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Повече от 450 кубически метра земна и скална маса ще бъде премахната от склона. В момента двама от алпинистите се опитва да съборят огромна скала, която се е отцепила близо метър от основната скална маса. Движението в този час е затворено. Туристите се налага да изчакат. Те изразиха своето възмущение, че няма информация за това на главния път Смолян - Асеновград, за да не идват в тази посока. Движението се пропуска през определен период от време.

Къде са другите критични места в община Чепеларе?

Панталей Мемецов, заместник-кмет на Чепеларе: Този участък е най-проблемен. Имаме участък със срутище в района на село Острица. Там са две села. На место водихме зам.-министър Йовев и зам.-областния управител. Там също предприемаме мерки, които да възстановят нормалния ритъм на живот и проводимостта на този път.

Общо 11 са критичните места на територията на община Чепеларе. Постоянните валежи се отразяват негативно върху бизнеса. Намалял е сериозно туристическия поток.

Обрушванията на скалите ще продължи до утре, когато се очаква да бъде вдигнато частичното бедствено положение в община Чепеларе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвъд границите: Ангел Колев: В този живот винаги се спускам с главата надолу
"Отвъд границите": Ангел Колев: В този живот винаги се спускам с главата надолу
Акция на Пътна полиция за контрол на скоростта започва в цялата страна
Акция на Пътна полиция за контрол на скоростта започва в цялата страна