НОВИНИ

Започна реконструкцията на пътя между Поморие и Ахелой

От днес започва изграждането на второ платно на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие. Първата копка на разширението на новите пет километра по тази отсечка бе направена в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител Вълчо Чолаков, кметовете на Бургас, Поморие, Малко Търново.

bnt avatar logo
от БТА
13:36, 13.10.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
започна реконструкцията пътя поморие ахелой

Пътят ще бъде четирилентов, срокът за изпълнение е 6 месеца. Имаме уверението на строителя и задача от премиера Бойко Борисов до началото на летния сезон пътят да бъде готов, каза министър Нанков.

Николай Нанков: Днес не просто е щастлив ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, но и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде фатален за задръстванията и пътно-транспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг. От наша страна ще осъществим необходимия контрол. Познавайки строителите и с подкрепата на надзора и всички подкрепили проекта – министър-председателят Бойко Борисов, Ивелина Василева в качеството ѝ на министър на околната среда и водите, народните представители от региона, областният управител и кметовете, съм убеден, че в рамките на 187 дни и дори по-скоро ще приключим с ремонта на тази отсечка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Училището в цифри и отвъд тях
Училището в цифри и отвъд тях
Премиерът запозна представители на ЕК с подготовката ни за европредседателството
Премиерът запозна представители на ЕК с подготовката ни за европредседателството