От днес започва изграждането на второ платно на 5-километровия участък от път I-9 Слънчев бряг – Бургас, в отсечката между Ахелой и Поморие. Първата копка на разширението на новите пет километра по тази отсечка бе направена в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, областният управител Вълчо Чолаков, кметовете на Бургас, Поморие, Малко Търново.

Пътят ще бъде четирилентов, срокът за изпълнение е 6 месеца. Имаме уверението на строителя и задача от премиера Бойко Борисов до началото на летния сезон пътят да бъде готов, каза министър Нанков.

Николай Нанков: Днес не просто е щастлив ден за тази област, за туризма по нашето Черноморие, но и за цяла България. Днешният петък 13-ти ще бъде фатален за задръстванията и пътно-транспортните произшествия при преминаването между Бургас и Слънчев бряг. От наша страна ще осъществим необходимия контрол. Познавайки строителите и с подкрепата на надзора и всички подкрепили проекта – министър-председателят Бойко Борисов, Ивелина Василева в качеството ѝ на министър на околната среда и водите, народните представители от региона, областният управител и кметовете, съм убеден, че в рамките на 187 дни и дори по-скоро ще приключим с ремонта на тази отсечка.