НОВИНИ

Започна реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград

Започна реконструкция на 11-километрова отсечка от пътя Пловдив-Асеновград. Ремонтът предвижда разширяване на шосето с нови три ленти. Трасето е най-натовареното в страната и по него ежедневно стават тежки катастрофи. Освен това участъкът е и основната икономическа ос в района. Разширението на пътя се чака 25 години.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Николай Райшинов
12:01, 10.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Девет метра ще бъде широчината на новите три ленти за движение. Реконструкцията на пътя трябва да приключи за 15 месеца.

Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Ще бъде изграден изцяло нов тип път, високоскоростен път, подобен на магистрала, с локални платна. Голяма част от смъртните случаи са свързани с това, че пътят е двупосочен и голямата натовареност на пътя.

Според кмета обаче, не е ясно дали след разширяването на пътя ще се запази съществуващата сега отсечка за бившите села, днес квартали на Асеновград, Долни и Горни Воден. По проект в района трябва да бъде изградено кръгово кръстовище.

Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Надявам се, че ще се намери решение на този проблем и няма да бъде откъснат квартал Долни Воден, който заедно с Горни Воден са близо 10 000 души, от директно включване към пътя по посока Пловдив. В противен случай целият този поток от коли трябва да се насочва и да преминава през Асеновград.

В реконструкцията на пътя ще бъдат инвестирани близо 25 млн. лева. Основната част от сумата е по Оперативна програма „Региони в растеж".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес е Световният ден на мързела
Днес е Световният ден на мързела
Приеха Закон за морала в политиката във Франция
Приеха Закон за морала в политиката във Франция