През новата учебна година санирани и с нови покриви ще бъдат професионалните гимназии по строителство, икономика и механотехника, както и спортното училище. Средствата - над 5 милиона лева, са осигурени по оперативна програма „Региони в растеж".

Русе

Обновяването на Спортното училище в Русе трябва да завърши през август. Прави се топлоизолация на сградата, ремонтира се и общежитието.

Любомир Ковачев - директор на Спортно училище „ Майор Атанас Узунов": За общежитието всичко е ново - легла, гардероби, маси телевизори има, климатични инсталации.

След монтажа на соларните панели, ще намалеят и разходите за отопление през зимата.

Любомир Ковачев - директор на Спортно училище „ Майор Атанас Узунов": За парно минава около 12-15 хиляди зимните месеци, не е много рентабилно да даваме такива пари. Знаете, че сме на делегиран бюджет.

Най-труден е ремонтът в гимназията по строителство, където спешно трябва да се укрепи един от корпусите.

Камелия Денчева - директор на ПГСАГ „Пеньо Пенев": Той е на нестабилна льосова почва и в годините назад са правени опити да се укрепва, но все още геолозите намериха движение в сградата и затова се предприема това укрепване с 80-90 микропилоти, които ще спрат това движение.

Очакванията са ремонтите да не попречат на учебния процес през септември.