НОВИНИ

Започна ремонтът на пътя Бургас - Слънчев бряг

Днес беше даден старт на дългоочакваното разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Заради безкрайни обжалвания строителството на тази стратегическа отсечка беше забавено повече от 5 години. Пътят от Бургас до най-големият ни морски курорт Слънчев бряг е сред най-натоварените, а през активния сезон стават големи задръствания и чести катастрофи.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:49, 13.10.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Прогнозната стойност на новата отсечка Поморие-Ахелой е близо 20 млн. лв., а строителството ще става на етапи, след като преминат всички процедури. Трасето преминава през терени, в които има ценни археологически находки, както и през зони, в които гнездят редки водоплаващи птици и издаването на съответните разрешителни изисква време. Освен разширението на отсечката Поморие-Ахелой, ще започне и изграждането на обхода на Ахелой. Тези два лота ще бъдат завършени до началото на летния сезон, категорични се от Пътната агенция.

Дончо Атанасов - председател на УС на АПИ: Надявам се в близките дни да започнем и строителството и на обхода на Ахелой, който е малко по-труден обект от гледна точка на това, че там е чисто ново трасе. "В рамките на април-май месец да започнем и строителството на обхода на Поморие. И в рамките на 2018 година да имаме завършена отсечката от Бургас до Слънчев бряг.

Регионалният министър се ангажира сроковете за изпълнение да бъдат съкратени.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие: Доказано е в България, че процедурите отнемат повече време от самото строителство. 187 дни по договор, ще ги съкратим. Имаме уверенията от строителя, имаме задача от премиера - летния сезон трябва да сме готови.

Новият четирилентов път ще бъде с платна широки 20 метра, а разрешената скорост за движение ще бъде 90 км/ч. Досега пътуването от Бургас до Слънчев бряг в летния сезон отнемаше повече от час, а с новото трасе ще се стига два пъти по-бързо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоинспекцията в Русе проверява мебелните фирми за отпадъци от производството
Екоинспекцията в Русе проверява мебелните фирми за отпадъци от производството
Портрет от Леонардо да Винчи се предлага за 100 млн. долара
Портрет от Леонардо да Винчи се предлага за 100 млн. долара