НОВИНИ

​Започна ремонтът на Аспаруховия мост във Варна

Започна ремонтът на Аспаруховия мост във Варна на стойност 35 000 000 лева. Това е първият етап от проекта и се очаква да приключи до края на май преди активния туристически сезон. Мостът ще бъде обновен изцяло през следващите две-три години.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 15.04.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Началният етап от ремонта, който ще струва 5 000 000 лева, обхваща 4-ри от единайсетте съоръжения на Аспаруховия мост.

Живко Недев - представител на фирмата изпълнител: Премахваме всички дефекти, които са по настилката до ниво пътна плоча и хидроизолация, след това ще се направи геодезическо измерване...

Ако не възникнат усложнения, първата фаза на проекта трябва да приключи до края на май. Рехабилитацията ще се извършва на етапи. Пътното съоръжение не може да бъде затворено изцяло, не само заради летния сезон, когато трафикът се засилва, но и защото е единствената връзка с града на два варненски квартала, както и на пътуващите по главния път Бургас-Варна. Ремонтните работи ще бъдат подновени отново през септември.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството: Ангажиментът ни е в няколко години поредни да отпускаме финансиране и малко по-малко да правим, ние няма как да затворим целия Аспаруховия мост така или иначе. Дори да отпуснем целия бюджет от 35 милиона не можем да затворим, защото това би означавало пълен блокаж, така че виждате, че го правим поетапно. Прехвърлянето на движението ще образува задръстване и тапи, и апелираме за търпение и за разбиране, но е за добро, защото мостът е в критично състояние.

Министър Павлова съобщи още, че започва ремонт на три надлеза на магистрала "Хемус" в района между Провадия и Варна. Осигурените средства са над 1милион и 300 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Видеовизитката на Поли Генова представя България пред Европа
Видеовизитката на Поли Генова представя България пред Европа
На опашка за книги
На опашка за книги