Започна ремонтът на детската градина в село Черни връх, която пострада при наводнението в Бургаско. В момента се ремонтират и 15 от пострадалите 50 къщи. Очаква се до края на месеца те да бъдат възстановени и хората и децата да се върнат в тях.

Черни Връх, Камено

Домът на 71-годишната Генка от село Ливада е почти разрушен при наводнението, но строителите обещават, че до месец възрастната жена отново ще спи в своето легло.

Генка: "Да приключат ремонтите, да изсъхнат стените, защото по-хубаво нещо от дома няма.

Строителите срещат трудност при ремонтите, защото къщите все още не са изсъхнали от водата и стените са напоени с влага. В момента бригадите изваждат мебелите и чистят калта от дворовете и домовете на хората.

Александър Христов- управител на строителна фирма: "Старите дограми и врати, които са надути от наводнението и тях ги премахваме. След това ще се пуснат абсорбатори да изтеглят влагата колкото е възможно и започваме обработка на стени и подове."
Манолова: Изсушаването на наводнените къщи в Бургаско ще се поеме от „ЕВН“

Манолова: Изсушаването на наводнените къщи в Бургаско ще се поеме от „ЕВН“

В студиото на „Още от деня“ обмудсманът на Република България Мая Манолова заяви, че след преговори е успяла да договори електродружеството, което обс...

Тази сутрин бригада строители започна да ремонтират сградата на детската градина в село Черни връх. Средствата за възстановяването на детското заведение са осигурени от кампанията „Великден за всеки".След като приключат ремонтните дейности детското заведение ще бъде обзаведено с нови мебели.

Славина Тошева- директор на детската градина в Черни връх" Леглата и шкафчетата са поети от екипа на госпожа Манолова, с което изключително и благодарим, когато са готови ще ги доставят."

След като приключи ремонтът на 15-те къщи, строителната фирма започва веднага възстановяването и на останалите 35.