НОВИНИ

Започна ремонтът на градския стадион в Русе

Започна ремонтът на градския стадион в Русе. Той се финансира от министерството на спорта, което отпусна 1 милион лева за ново електрическо осветление на футболното игрище, обновяване на терена и изграждане на поливна система.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
16:30, 18.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Футболният отбор „Дунав” – Русе ще играе домакинските си срещи от пролетния полусезон на свой терен, след като от днес започна ремонтът на стадиона в града.

Красен Кралев – министър на спорта
„От днес вече започва и строежът на стадиона в Русе. В рамките на 60 дни от тук нататък трябва да дойдем с кмета да приемем стадиона и от следващия сезон Русе да се върне да играе на обновеното съоръжение.”

В Русе министър Кралев откри Музей на спорта „Луи Айер”, който е разположен в „Булстрад Арена”. По време на подготовката на експонатите наяве излели нови факти за българския спорт.

Борис Цветанов – директор на Спортното училище в Русе
„Ще спорим със Славия, първият отбор в България, футболен клуб, и „Дунавец” – Русе, защото 1913 година е „Славия”, в 11-а е „Дунавец”, а той е основан и във 8-а година. Ще спориме кой е първи в България.”

Експозицията съдържа още снимки, купи, медали, спортни екипи на някои от най-забележителните русенци, започнали кариера от тук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се разходите за лечение на онкоболни
Увеличават се разходите за лечение на онкоболни
Върнахме седем души на Турция, заподозрени в участието на неуспешния преврат
Върнахме седем души на Турция, заподозрени в участието на неуспешния преврат