На северния плаж в курорта Слънчев бряг започна акция по събаряне на незаконни обекти върху пясъчната ивица. Министърът на туризма Николина Ангелкова направи изненадваща проверка на място.

Новият наемател на плажа трябва да премахне общо 300 обекта, които не са одобрени от Министерството на туризма. Допускат се временни обекти на 5800 квадратни метра, които отговорят на 2-та процента, определени за търговска дейност от Закона за Черноморското крайбрежие. Акцията по премахване на незаконни обекти ще продължи през есента, тъй като на 15 май влиза в сила забрана за строителни дейности по морето.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Всъщност основният мотив да се прекрати концесията е, че схемата надхвърляше с близо 8 000 кв.м. одобрената такава. Така че сами разбирате каква мащабна работа предстои. Новият наемател предложи план за премахване на това заведение, което е 600 кв. м. и предстои по-нагоре и още едно заведение, около хиляда кв. м., 800 различни павилиончета за дюнери, като за септември и октомври началото, когато приключи летният сезон, предстои да се обработи, образно казано, и долната част на "Слънчев Браг-Север".