НОВИНИ

Започна сезонът на благотворителните базари

Над 50 занаятчии от страната ще вземат участие в първия по рода си Коледен базар “Сръчко” за ръчно изработени произведения. Домакин на събитието, което ще протече от 1-ви до 31-ви декември, ще бъде Фестивалният и конгресен център във Варна. Базарът подкрепя и благотворителна кауза.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
18:20, 15.11.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Идеята за базара е на две млади жени от Варна - Вероника и Нина. Хрумва им след като за първи път тази пролет излизат да продават ръчно изработени мартенички. Те организират базара, за да дадат възможност на малките производители да достигнат до хората.

Вероника Колева – изложител
"Ръчният труд се хареса, видяхме, че в България се цени. С него опознаваш всички процеси в живота. Първо от тия пухчета трябва да започнеш много нежно да работиш с тях, след това почваш по-грубата работа, но ако продължиш с нея, то ще стане на камък. Така растем и ние. Но докато сме малки, трябва да се галим."

Организаторите на базара са предвидили много забавления и работилници за най-малките. Искат да насочат вниманието на хората и към децата с увреждания. На самото изложение всеки, който има желание, ще може да дари средства за децата с увреждания от Карин дом.

Нина Урумова, организатор
"Отделно, от Коледния базар подаряваме една Коледа на малчуганите от там, ще ги заведем на куклен театър и изненадата за тях ще е, че след кукления театър Дядо Коледа ще ги посрещне с два огромни чувала с подаръци."

Коледният базар “Сръчко” ще представи на посетителите си здравословни и ръчно правени бонбони и бисквити, уникални играчки, бижута и картини от дърво и био козметика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спешни политически срещи в Народното събрание след оставката
Спешни политически срещи в Народното събрание след оставката
Повече пари в бюджета на Здравната каса за догодина
Повече пари в бюджета на Здравната каса за догодина