НОВИНИ

Започна срещата на Бойко Борисов с председателя на ЕП Антонио Таяни (СНИМКИ)

В сградата на МС започна двустранната среща на министър-председателя Бойко Борисов и председателя на ЕП Антонио Таяни, който е на работно посещение в България, съобщиха от пресслужбата на кабинета. БНТ2 ще предава на живо обръщението на Антонио Таяни към Народното събрание от 14.45. В 16.30 часа отново по БНТ2 може да проследите пряко от Софийския университет дискусията "Гласът на младите: Каква Европа искаме".

започна срещата бойко борисов председателя антонио таяни снимки
bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 21.11.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Двамата обсъждат задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.


;

Таяни ще разговаря също с президента Румен Радев и с председателя на парламента Цвета Караянчева, след което ще направи обръщение към 44-то Народно събрание.

Председателят на европарламента е придружен от делегация, която ще се срещне с министри от кабинета. На края на визитата си Таяни ще се включи в дискусия със студенти за бъдещето на Европа.

България поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз от първи януари. Сред приоритетите са въпросите за отбраната и сигурността, управлението на миграционните потоци, реформата на системата за предоставяне на убежище, както и европейската интеграция на Западните Балкани.

Визитата на председателя на европарламента е традиционна преди всяко ротационно председателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безплатен вход за общинските спортни бази във Варна
Безплатен вход за общинските спортни бази във Варна
Полицията в Брюксел  назначава служител, който да следи спортния календар
Полицията в Брюксел назначава служител, който да следи спортния календар