НОВИНИ

Започна стоежът на АМ "Струма" от Кресна до Кулата

Днес започна изграждането на още 24 км от автомагистрала "Струма" в участъка от Кресна до Сандански. Ремонтните дейности започнаха в близост до село Микрево, където ще се намира бъдещият пътен възел "Струмяни". Според регионалния министър Лиляна Павлова, ако до 2017 година не започне строителството на участъка от магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, страната ни рискува да изгуби европейско финансиране.

bnt avatar logo
от Н.Янев, Д. Грачанлиева
17:22, 30.08.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По трасето между Кресна и Сандански ще бъдат изградени два пътни възела - при Струмяни и край Сандански, както и 25 големи съоръжения - мостове, надлез над ж.п. линията София - Кулата, селскостопански подлези и надлези. Регионалният министър Лиляна Павлова каза, че изграждането на автомагистрала "Струма" е основен приоритет на правителството, тъй като този участък от републиканската пътна мрежа е с най-много инциденти и загинали хора.

Лиляна Павлова-министър на регионалното развитие
"Остават само 60 км ,за да може да бъде изцяло изградена тази магистрала,за да можем именно с нейното изграждане да спасим много човешки животи."
;

Крайният срок за изграждането на участъка от 24 км е през пролетта на 2019 година, като министър Павлова изрази надежда, че може да приключи и предсрочно- в края на 2018.

В района на Кресненското дефиле алпинисти продължават да събарят опасни скални късове. За безопасността на преминаващите автомобили движението се спира през 10-15 минути. Заради натоварения трафик по международния път за Гърция,обаче за минути се образуват дълги колони от коли.

Обезопасяването на опасния участък ще продължи до 9 септември . От Агенция" Пътна инфраструктура" предупреждават шофьорите да се движат внимателно в района и да спазват пътната сигнализация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Карлово
Двама загинаха при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Карлово
Откъси от филми на Димитър Цонев
Откъси от филми на Димитър Цонев