НОВИНИ

Започна Коалиционният съвет при премиера Борисов

Съветът на управляващата коалиция започна заседанието си, съобщава БНР. Очаква се да бъде обсъдено осигуряването на кворума в НС, след като БСП реши да напусне пленарната зала.

започна коалиционният съвет премиера борисов
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 19.02.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви преди заседанието, че "Атака" няма проблем да присъства в зала.

"Ние от "Атака" можем да кажем ясно, че сме били коректни в това отношение. Кворумът по-скоро се пропуква, когато пътуват депутати, а те пътуват доста. Не знам, от ГЕРБ също трябва да стегнат редиците, защото от наша страна няма да има проблем. Когато трябва да има кворум, даже спираме всякакви пътувания в чужбина и прочие", категоричен беше Сидеров.

По думите му, коалицията ще остане стабилна, независимо дали трите патриотични организации ще се явят заедно на евроизборите. Според него трябва да има пълен управленски мандат на правителството.

;

Коалиционният съвет заседава заради проблематичното събиране на кворум след приемането на последните поправки в изборното законодателство, които накараха левицата да излезе от парламента.

Премиерът Борисов обяви, че управляващите ще върнат предишните нива на преференцията и ще гласуват нов състав на Централната избирателна комисия. Въпреки това, от БСП отказаха да се върнат в зала, докато не бъдат изпълнени всичките им искания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва
Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва
Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март
Безплатни прегледи за глаукома във ВМА през март