Съветът на управляващата коалиция започна заседанието си, съобщава БНР. Очаква се да бъде обсъдено осигуряването на кворума в НС, след като БСП реши да напусне пленарната зала.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви преди заседанието, че "Атака" няма проблем да присъства в зала.

"Ние от "Атака" можем да кажем ясно, че сме били коректни в това отношение. Кворумът по-скоро се пропуква, когато пътуват депутати, а те пътуват доста. Не знам, от ГЕРБ също трябва да стегнат редиците, защото от наша страна няма да има проблем. Когато трябва да има кворум, даже спираме всякакви пътувания в чужбина и прочие", категоричен беше Сидеров.

По думите му, коалицията ще остане стабилна, независимо дали трите патриотични организации ще се явят заедно на евроизборите. Според него трябва да има пълен управленски мандат на правителството.

ГЕРБ оттегля промените в Изборния кодекс, от БСП остават извън парламента

ГЕРБ оттегля промените в Изборния кодекс, от БСП остават извън парламента

ГЕРБ се отказа от част от промените в Изборния кодекс. Ще върнат предишния начин за изчисляване на преференциите в бюлетините. Ще има и нов състав на...

Коалиционният съвет заседава заради проблематичното събиране на кворум след приемането на последните поправки в изборното законодателство, които накараха левицата да излезе от парламента.

Премиерът Борисов обяви, че управляващите ще върнат предишните нива на преференцията и ще гласуват нов състав на Централната избирателна комисия. Въпреки това, от БСП отказаха да се върнат в зала, докато не бъдат изпълнени всичките им искания.