НОВИНИ

Премиерът Борисов е настоял да платим веднага за изтребителите F-16

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева откри традиционната конференция на посланиците ни по света, която тази година съвпада с отбелязването на 140-годишнината на българска дипломатическа служба. Тя посочи, че дипломатите ни успяват да представляват достойно страната и да подкрепят българските общности зад граница. Пред посланиците ни говори и премиерът Бойко Борисов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
12:20, 18.07.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Борисов отбеляза тежката работа по сформирането на ръководствата на новите евроинституции в Брюксел, непредвидимата ситуация около Брекзит и ролята на България за евроатлантическата перспектива на страните от Западните Балкани, както и развитието на отношенията ни със страни като Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

Благодари на дипломатите ни зад граница за активната им работа по време на българското европредседателство, обявено за едно от най-добрите до момента. Борисов коментира и закупуването на нова бойна техника за армията ни и обясни защо е взел решение новите изтребители F-16 да бъдат платени веднага.

Бойко Борисов, министър-председател: Също много спекулации чухме по темата, едва ли не, че ако няма 12, а са 9 ракети, им се намалявала способноста. Нищо подобно, защото това е началото на превъоръжаването на нашите ВВС. И като отговор само бих казал на тези военни - аз настоях да си платим веднага, защото ми омръзна три пъти като идваме в управление, да плащам борчовете на тези, които са пазарили самолетите. И неслучайно ние имаме бойна авиация, но всичко ново до този момент, което сме придобили, е годно само да натовари щаба и да избяга. Само транспортни самолети и хеликоптери, без нито една пушка. Не ракета, не торпедо - пушка няма на него!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие улеснена процедура за отдаване на концесия на плажове
НС прие улеснена процедура за отдаване на концесия на плажове
Караджов: До 10 дни може да проверим дали данните ни са сред изтеклите от НАП
Караджов: До 10 дни може да проверим дали данните ни са сред изтеклите от НАП