Започна традиционният благотворителен спектакъл "Българската Коледа", чиято цел е да събере средства за лечението на деца с тежки заболявания и купуване на съвременна апаратура за лечението им. От сцената на Народния театър любими артисти ще призоват за съпричасност към инициативата.

Десетки артисти ще призоват от сцената на Народния театър „Иван Вазов“ да отворим сърцата си и да дарим. На първия ред на балкона в залата е президентът Румен Радев. За 16-а поредна година президентът е патрон на инициативата.

По време на концерта ще бъдат разказани историите на малки герои, чието лечение е подкрепено от „Българската Коледа“.

„Добротата е заложена дълбоко в човека“, сподели пред камерата на БНТ актьорът Владимир Пенев преди началото на концерта:

Владимир Пенев: Дълбоко вярвам, че не само в един ден, но и в цял човешки живот тя може да бъде проявена тази доброта. И призовавам всички - през цялата следващата година бъдете добри, помагайте. Но не от съжаление, а за да станете още по-добри и още по-щастливи.
Добрин Векилов - Дони: Капките са малки, обаче създават реките, а те се вливат в моретата. Един есемес е може би една капка, но ако са много, бихме били да бъдем много полезни.

Миналата година благодарение на много българи инициативата събра 2,6 млн. лв., които достигнаха до 505 деца с тежки заболявания в 22 болници.

Ако искате да се включите в инициативата, можете да изпратите SMS на номер 1117 или да се обадите на телефон 0900 1117.

Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа"

Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа"

Президентът Румен Радев откри в Стара Загора 16-тото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" . Тази година тя е насочена към деца...

По време на 16-ото издание на "Българската Коледа" на сцената ще излязат любими български музиканти, изявени актьори, спортисти и танцьори - Михаела Филева, група "Фондацията", Графа, Миро, Орлин Павлов, Тони Димитрова и Орлин Горанов, детският радиохор на БНР, възпитаниците на националното училище за танцови изкуства в София, детска вокална група "Бон Бон" и хорът към Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев", съобщава БНР.

Благотворителната кампания "Българската Коледа" не свършва с тазвечершния концерт, а има за цел да насърчава дарителството.

Вижте повече за кампанията Българската Коледа