НОВИНИ

Започна третото издание на националната кампания "Великден за всеки"

Трето издание на националната кампания "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо". Омбудсманът Мая Манолова и лицата на кампанията стартираха инициативата днес. Идеята е готвачи от специализирани училища да зарадват възрастни хора от социални домове в столицата с един от символите на великденската трапеза козунака.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
20:33, 07.03.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В приготвянето на Великденските козунаци се включиха всички, заедно с омбудсмана Мая Манолова и лицата на кампанията - популярни наши певци, актьори и спортисти.

Деси Бакърджиева - актриса: За 3-та година съм в тази кампания. Надявам се да има повече хора, които да я подкрепят, да помогнем на повече възрастни да посрещнат този хубав християнски празник и нека да бъдем по-добри.
Виктор Светославов - преподавател в Кулинарната академия: Добре е всеки ден да бъде празник на щедростта и на добрата храна и да има подобни инициативи, а не само на големите празници.

И тази година преди Великден ще се набират средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за празника.

Мая Манолова - омбудсман на Република България: Средствата, които ще бъдат събрани в кампанията, се обръщат във ваучери, всеки на стойност по 20 лева. Те са за пенсионерите, които са малко над прага, който правителството определя за великденски надбавки.

Списъците на пенсионерите ще бъдат изготвени с помощта на НОИ според размера на пенсиите и хората ще могат да получат средствата в пощенските клонове.

Със съдействието на социалния патронаж, по общини, в седмицата преди Великден ще се раздават събраните хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Може да се включите в кампанията като изпратите SMS на номер 1255 или преведете средства по банкова сметка:

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания за промяна на нагласите към деца-бежанци
Кампания за промяна на нагласите към деца-бежанци
Напрежение в редиците на ОП заради изказването на Симеонов за патриарх Кирил
Напрежение в редиците на ОП заради изказването на Симеонов за патриарх Кирил