НОВИНИ

Започна вторият Европейски фестивал на пътуващия театър

Театрални трупи и постановки от България, Турция, Сърбия, Македония и Чехия събират на една сцена професионалисти и самодейци в новото читалище в Сливница.

Цанка Николова
от Цанка Николова
22:59, 17.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Забавна и вълнуваща актьорска игра ще донесе искрени усмивки на зрителите, ще ги пренесе за няколко часа в една друга реалност и ще ги остави без дъх. Началото поставиха актьорите от театър "Христо Ботев" от Димитровград, Сърбия, с много хумор, остроумие и изненадващи ситуации. БНТ е медиен партньор на фестивала на пътуващия театър.

Делчо Гигов, актьор и режисьор, Сърбия: Едно такова мероприятие да се създаде една атмосфера през 10-ина дена и всички да дишат за култура, да мислят за култура, в едно такова градче сигурно дава отзив, както и мога да кажа и в нашето градче в Димитровград, ние също имаме един фестивал. Градът просто живее за такива мероприятия, ние хората, които живеем в провинцията най-добре го знаем.
Мария Статулова, актриса: Душата ти се храни с красиви неща. красивото нещо е театъра, красивото нещо е киното. Тези хора, в малките населени места, на тая пуста България, имат нужда от досег с изкуство. А това е най-красивото нещо на света.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът ще гледа делото срещу тримата сирийци, обвинени в тероризъм
Спецсъдът ще гледа делото срещу тримата сирийци, обвинени в тероризъм
Разрушават къщата на Хитлер
Разрушават къщата на Хитлер