НОВИНИ

​Започна вторият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна

Автомобилите ще се движат само в едната лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват на етапи без да се спира движението, за да не се затруднява трафикът в града. Строителните работи трябва да приключат до средата на юни, за да могат в активния туристически сезон жителите и гостите на града да пътуват спокойно.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
11:54, 19.04.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
​започна вторият етап ремонта аспаруховия мост варна

Взети са всички мерки, за да няма задръствания и километрични опашки на Аспаруховия мост, както миналата година.

Инж. Денислав Събев - Областно пътно управление-Варна: И в тази връзка сме предвидили за подобряване на трафика ремонта да се изпълнява на ленти, като няма да бъде изцяло затворено движението, а поетапно. Ще има малък проблем към края на ремонта, когато ще бъде пренасочено изцяло движението по ремонтираното платно от другата страна, тъй като се налага полагане на асфалтови пластове и фуги, което няма как да се направи, когато трафикът минава по съоръжението.

Вторият етап от реконструкцията на моста включва нова хидроизолация, асфалтиране, маркировка, поставяне на знаци, ограничителни системи, парапети. 200 хиляди ще инвестира в ремонта на съоръжението и Община Варна. От строителната фирма обещават ремонтните работи да приключат до средата на юни.

Светлин Харизанов - технически ръководител на фирмата изпълнител: Около 40-50 човека ще има на обекта, за да свършим максимално бързо. Другото което е, че може би ще се наложи да се лее бетон през нощта.

Въвеждат се и временни ограничения. Скоростта за всички превозни средства ще е до 40 километра в час.

Инспектор Велико Маринов-Сектор "Пътна полиция"към ОДП-Варна: Призоваваме всички водачи. Да се въоръжат с търпение, малко по-рано да тръгват на работа. При възможност да използват обществения транспорт.

За тежкотоварните камиони над 10 тона ще бъдат въведени временни ограничения. Те няма да се движат в пиковите часове от 6:30 до 10:00 ч. и от 16:30 до 20:00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган: Промените не ме превръщат в диктатор
Ердоган: Промените не ме превръщат в диктатор
Руски товарен кораб потъна в Черно море
Руски товарен кораб потъна в Черно море