НОВИНИ

Започна вторият етап от ремонта на международния път Е-79 във Враца

На прага на зимата във Враца започна дългоочакваният втори етап на рехабилитацията на международното шосе Е-79, което минава през града. Първият етап беше завършен преди два месеца, но най-критичният участък, осеян с дупки и ями, продължи да предизвиква справедливотовъзмущение на шофьорите.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:42, 24.11.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

От десетилетия 8-километровият участък от Е-79, който прекосява град Враца, се кърпеше само аварийно и според местните беше гробница за автомобилите. Едва тази година държавата отдели 6 милиона лева за рехабилитация, но парите стигнаха само за половината път. Добрата новина, че са отпуснати още 8 милиона лева, дойде преди дни и веднага започна ремонтът на участъка от жп гарата до изхода за Монтана.

Георгиев, технически ръководител: - Ремонтът е доста мащабен, прави се реконструкция, изкърпване, тротоари, бордюри, всичко. Много ТИР-ове минават през града, избягват околовръстното шосе и затова е хубаво пътят да бъде направен изцяло.

Пътно-строителните дейности се извършват без да се спира движението. Но изрязания на големи участъци асфалт, многото машини и десетките работници създават рискови ситуации за безопасността на пътя.

- Моето мнение е повече знаци и ако трябва и полицаи, хората са изнервени, всеки бърза.

Георгиев, технически ръководител: Това е доста натоварен участък, ако шофьорите се съобразяват, няма проблем, сигнализирано е, че се работи, където работят хора, е заградено, но всичко зависи от водачите.

След завършването на ремонта участъкът ще се превърне от държавен път в градска улица и за поддръжката му ще трябва да се грижи общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хилари Клинтън печели народния вот, но Доналд Тръмп ще е президент
Хилари Клинтън печели народния вот, но Доналд Тръмп ще е президент
Родители в защита на социален център Свети Георги в Пловдив
Родители в защита на социален център "Свети Георги" в Пловдив