НОВИНИ

Започна възстановяването на изгорелите къщи в Ощава

Започна възстановяването на изгорелите къщи в село Ощава, които пострадаха при големия пожар над Кресненското дефиле преди месец. Огънят изпепели десет къщи в селото, някои от тях изгоряха напълно. Строителна фирма вече укрепи разрушения път до най-засегнатата махала в Ощава. С доброволен труд строителите ще помогнат и за построяването на новите домове.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
15:47, 18.09.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

По-малко от месец след като домът на Димитър Стоилов изгоря до основи, местни строители решиха да му помогнат.

Георги Делиовски, управител на строителна фирма: Ще бързаме и ние, времето трябва да ни помага и то, и ако материалите се подават ритмично смятам, че до два - три месеца, до Нова година бай Митко да посрещне новата година в новата къща.

Други строителни фирми от региона ще помогнат като дарят материали, очаква се още утре да пристигнат и доброволци от Гоце Делчев. А бай Митко, който загуби дома си навръх 67-я си рожден ден не скри вълнението си.

Димитър Стоилов: Много, много съм развълнуван като виждам какво се започва и то за кратко време толкова бързо да се прави, нямам думи, нямам думи.

Дарителската сметка в помощ на пострадалите при пожара над Кресненското дефиле остава отворена.

Николай Георгиев, кмет на община Кресна: Кампанията върви с пълна сила, всеки ден се обаждат хора от цялата страна и набираме скорост.

Над 14 хиляди лева са постъпили до момента по дарителската сметка на общината в Кресна. Голяма част от средствата приоритетно ще се използват за възстановяване на изгорелите домове. Пари ще се заделят и за храна на животните на стопаните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
21 септември - Европейски ден без загинали на пътя
21 септември - Европейски ден без загинали на пътя
Петото издание на Sofia Fashion Week започва на 26 септември
Петото издание на Sofia Fashion Week започва на 26 септември