НОВИНИ

На живо: Заседанието на Централния съвет на ДПС започна в Бояна

Заседание на Централния съвет на ДПС започна в резиденцията на почетния председател на партията Ахмед Доган в Бояна. Това съобщи репортерът на "По света и у нас" Стоил Рошкев, който е пред портите на резиденцията и следи събитието.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
13:34, 24.12.2015
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
На живо: Заседанието на Централния съвет на ДПС започна в Бояна

Вече час Централният съвет на ДПС провежда извънредното си заседание в дома на почетния председател на партията Ахмед Доган на улица "Стар Беловодски път" в кв. Бояна. При изключителни мерки за сигурност и засилен медиен интерес десетки членове на ДПС от цялата страна пристигнаха на извънредното заседание, все още официално не е обявен дневния ден ред, макар информациите да са, че на това заседание ще бъде изключен председателят на ДПС Лютви Местан, след като беше критикуван в реч от Доган затова, че прочел декларация от парламентарната трибуна в подкрепа на турската позиция във връзка със сваления руски самолет.

;

Междувременно на връх 55-я си рожден ден председателят на ДПС Лютви Местан даде днес извънредна пресконференция в Кърджали. Не съм човек, който се крие зад формалностите на устава, но всяко едно заседание на ЦС на ДПС се свиква от председателя, а такова аз не съм свиквал, подчерта той. В разговори снощи и тази сутрин със заместника си Рушен Риза разбрал, че днес в Бояна ще има заседание на парламентарната група и ЦС на ДПС. След като не получил отговор от Риза, разбрал, че няма да бъде допуснат до него.

;

Членовете на ЦС на ДПС започнаха да излизат. До този момент никой от напускащите дома на Ахмед Доган не желае да коментира. По думите им по-късно ще има официална информация.

;

Лютви Местан е отстранен от всички постове в ДПС и е изключен от партията. Това стана ясно след току-що приключилият Централен съвет на ДПС в Бояна. Пиарът на ДПС Велислава Кръстева обяви, че решенията са взети съобразно устава на партията. Ще има председателски съвет от трима души от ръководството. Това са Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак.

В края на речта си пред Централния съвет на ДПС по повод изключването на Местан почетният председател на партията Ахмед Доган е заявил "такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправя пред националните интереси на България".

На заседанието са присъствали около 80% от членовете на ЦС на ДПС, съобщи пиарът Велислава Кръстева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осемнайсет мигранти загинаха край бреговете на Турция в Егейско море
Осемнайсет мигранти загинаха край бреговете на Турция в Егейско море
25 жертви на пожар в болница в Саудитска Арабия
25 жертви на пожар в болница в Саудитска Арабия