85 зрелостници от спортното училище “Георги Бенковски “ във Варна днес си взеха “сбогом” с училищния живот.

Не е чудно, че повечето от момчетата и момичетата преживяха изпращането си като раздяла със семейстовото – в продължение на осем години те са съчетавали уроците от общообразователната програма с тренировките в целодневна форма на обучение и чувстват училището като свой дом. Тръгват си оттук с надеждата, че усилията са си стрували и с дипломата от това училище ги чакат много възможности.

Йоана Радулова, абитуриентка
В Медицинския университет ще уча обща медицина. А иначе за съучениците ми – имат шанса да влязат в НСА, да станат треньори, рехабилитатори…

Евелина Янчева, директор на Спортно училище "Г. Бенковски" - Варна
Спортна академия още повече, че дава предимство на учениците, завършили спортно училище и положили държавен изпит за помощник-треньор.

Мария Стилянова, абитуриентка
Сега, след като завърша 12 клас, художествената гимнастика ще остане малко на заден план, защото ще дам приоритет на ученето, но няма да избягам от тази сфера ,защото специалността, която кандидатствам в Англия, е свързана със спорт, със спортни науки.

Каквато и посока да изберат, със сигурност състезателният дух и дисциплината, на които са привикнали, ще им помогне да постигнат мечтите си.