България се прекланя пред паметта и саможертвата на Апостола на свободата Васил Левски.146-ата годишнина от гибелта на Левски ще бъде почетена в столицата от 17 часа с панихида в църквата "Света София", последвана от литийно шествие.

От 18 часа граждани, общественици и политици ще се поклонят пред паметника на Апостола. От Столична община предупреждават за промени в движението в центъра на столицата.


До 19 часа се забраняват престоят и паркирането в района на Паметника на Васил Левски. Между 14 и 20 часа се забранява влизането на автомобили в тази част на града, а от 17 часа ще бъде ограничен и достъпът на граждани. Тролеите също ще бъдат с променен маршрут.

Мартин, ученик: Той наистина ни е нужен и днес. Много такива хора са ни нужни днес.Трябва не само в този ден, когато сме тук, да почетем неговата гибел или неговото рождение през юли месец, а трябва всеки ден да почитаме този герой.
Столицата почита паметта на Васил Левски

Столицата почита паметта на Васил Левски

В София по традиция ще бъде отбелязана 146-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. Още вчера ученици и учители поднесоха първите венци пред паметни...

В родния град на Апостола Карлово честванията започнаха тази сутрин с панихида в църквата Света Богородица. Десетки граждани и официални лица се стекоха на възпоменателния митинг на площада, носещ името на Левски.

По традиция, след това хората преминаха с шествие до родната къща на Апостола, където отдадоха почит на неговата майка Гина Кунчева и отбелязаха годишнина от нейната кончина.

Показват новооткритата снимка на Васил Левски в Карлово

Показват новооткритата снимка на Васил Левски в Карлово

В Карлово и днес продължава поклонението по повод 146-атата годишнина от обесването на Васил Левски. В Националния музей, който носи името на Апостола...