Доналд Тръмп обвини лидера на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси в измяна и добави, че тя трябва да бъде отстранена от длъжност. Данните за втория информатор по случая с отстраняването на американския президент Доналд Тръмп все още са оскъдни. Днес в Конгреса започнаха изслушванията по казуса около разговора на Тръмп с украинския му колега Володимир Зеленски.

В края на миналата седмица с информация за втори разобличител излезе и Ню Йорк Таймс. Междувременно президентът Доналд Тръмп отново избухна в Туитър срещу лидерите на демократите.

"Това прави Нервната Нанси Пелоси поне толкова виновна, колко дребния Адам Шиф, за нарушения, престъпления, дори измяна. Предполагам, това означава, че те и всички, които злостно са влизали в "заговор" с тях, трябва да бъдат отстранени от длъжност незабавно!"

Председателят на комисията по разузнаване Адам Шиф, обяви, че данните от първия информатор са надеждни и достоверни. Това даде основание за започване на процедура по импийчмънт. Предполага се, че в телефонен разговор с колегата си Зеленски, Тръмп е упражнил натиск върху Киев да започне разследване срещу Хънтър Байдън - син на Джо Байдън, кандидат на демократите за Белия дом.

А според личния адвокат на Тръмп - Руди Джулиани, разкрития за бизнеса на фамилията Байдън тепърва ще има.

Руди Джулиани, адвокат на Доналд Тръмп: Има още много информация да излиза. Не сме минали към Румъния. Чакайте да стигнем до Румъния.

Демократите може и да са на крачка по-близо до отстраняването на Тръмп в Долната камара на Конгреса, контролирана от тях, но процедурата едва ли ще мине през Сената, където мнозинство имат републиканците.