В Бургас днес беше даден официален старт на кампания за събиране на капачки. Целта на инициативата е закупуване на реанимобил с оборудване за бебета. На централния площад „Тройката" в морския град е поставено голямо метално сърце, в което всеки, съпричастен към кампанията, може да пуска всякакви пластмасови капачки.

© БТА

Инициативата „Да напълним Голямото сърце на Бургас" е по идея на клуб „България за младите" към ПП ГЕРБ и е продължение на идеята на ученици от града от миналата година, благодарение на която е закупен кувьоз за нуждите на Отделението по неонатология. За един тон събрани капачки след рециклиране се получават около 500 лв., а цената на линейката е около 60 000, казаха организаторите.

Радовеста Стюарт, организатор на събитието: „Имаме много събрани, поради това, че започнахме кампанията още преди две седмици, събрали сме сигурно на склад може би два пъти, колкото сърцето."
Д-р Силвия Томова - неонатолог-УМБАЛ-Бургас -„Ние решихме това да прерасне в друго добро, от което има нужда отделението по неонатология, болницата и въобще децата на Бургас.